Κτηματολόγιο Live: Εξυπηρέτηση μέσω βιντεοκλήσης • Όλη η διαδικασία

18 Φεβρουαρίου, 2022

Εξυπηρέτηση και παροχή διοικητικής πληροφόρησης μέσω τηλεδιάσκεψης από το Ν.Π.Δ.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (εφεξής ο Φορέας) μέσω πλατφόρμας ραντεβού σε τηλεδιάσκεψη (βιντεοκλήση)

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις από περιοχές όπου περνάει το Κτηματολόγιο

18 Φεβρουαρίου 2022

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις από περιοχές όπου περνάει το Κτηματολόγιο – Συνιδιοκτήτης η Κτηματική Υπηρεσία στους προσωρινούς πίνακες – Στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών παραμένει η λύση

Την κυριότητα σπιτιών, πολεοδομικών τετραγώνων, τεράστιων εκτάσεων ή και χωριών ολόκληρων που ανήκουν πάνω και από έναν αιώνα σε ιδιώτες, αμφισβητούν το Κτηματολόγιο και το ελληνικό Δημόσιο.

Ιδιοκτήτες ακινήτων πέφτουν από τα σύννεφα όταν διαπιστώνουν πως σε περιοχές όπου τελείωσαν οι δηλώσεις κτηματογράφησης, η ακίνητη περιουσία την οποία δήλωσαν εμφανίζεται σαν να ανήκει …στο Κράτος. Τότε ανακαλύπτουν πως πιάστηκαν σε παγίδα και είναι πια «όμηροι» της γραφειοκρατίας, χωρίς να μπορούν να αξιοποιήσουν ή να κινήσουν   την «ακίνητη» (πλέον) περιουσία τους –ούτε καν να την μεταβιβάσουν στα παιδιά τους!.

Κτηματολόγιο: Ηλεκτρονικά από τον Απρίλιο όλα τα πιστοποιητικά.

31-Ιανουαρίου 2022

Από τον Απρίλιο το σύνολο των πιστοποιητικών εξετάζεται να παρέχονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά απ’ όλα τα Κτηματολογικά Γραφεία του Κτηματολογίου. 

Το 2022 είναι χρονιά ορόσημο για το Κτηματολόγιο. Κι αυτό διότι είναι η τελευταία χρονιά που οι ιδιοκτήτες ακίνητων μπορούν να δηλώσουν την περιουσία τους – έστω και με καθυστέρηση – χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο. Επιπλέον, είναι η τελευταία χρονιά που μπορούν να κάνουν διόρθωση των ανακριβών πρώτων εγγραφών ώστε να μη χαρακτηριστούν τα ακίνητά τους ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και να περιέλθουν στο Δημόσιο.

ψηφιακή σύνδεση της ακίνητης περιουσίας.31 Ιανουαρίου 2022

31 Ιανουαρίου 2022

Δημιουργείται ένα μητρώο ιδιοκτησίας με διασύνδεση
του Εθνικού Κτηματολογίου με την ΑΑΔΕ.
Η πλήρης διαλειτουργικότητα  του Taxisnet και του Κτηματολογίου θα
δημιουργήσει προϋποθέσεις για συντεταγμένους ψηφιακούς ελέγχους της ακίνητης περιουσίας. Θα εντοπίζονται με ευκολία όλα τα ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα (πλήρη ή ψιλή κυριότητα, επικαρπία κλπ) που υπάρχουν δηλωμένα τόσο στις εντός όσο και στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές.

Θα διασυνδεθούν οι πληροφορίες της ΑΑΔΕ με το Κτηματολόγιο και με αφετηρία την κτηματολογική εγγραφή θα χτίζεται μία εικόνα περιουσίας και πάνω στην εικόνα της περιουσίας θα συνδέονται η δήλωση μίσθωσης η δήλωση για τη χρήση ακινήτου, η βραχυχρόνια μίσθωση τυχόν. Και ο πολίτης να βλέπει σε μία εικόνα όλα τα ακίνητά του και τα ακίνητά που μισθώνει»

Κτηματολόγιο Live: Εξυπηρέτηση μέσω βιντεοκλήσης • Όλη η διαδικασία

Στα σπίτια ιδιωτών «εισβάλλει» το Δημόσιο – To μπλόκο από το Κτηματολόγιο και η λύση που εξετάζεται.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Η είσοδος στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικής υποβολής Δήλωσης στο Κτηματολόγιο γίνεται με τους κωδικούς taxisnet. Ο λογαριασμός σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι προσωπικός. Δεν μπορείτε να υποβάλλετε δήλωση για άλλα πρόσωπα με το δικό σας λογαριασμό.

Η οριοθέτηση των δηλούμενων ακινήτων είναι υποχρεωτική  και πραγματοποιείται με την χρήση πολλών σύγχρονων εργαλείων (δυνατότητα αναζήτησης μέσω: συντεταγμένων, σημείων ενδιαφέροντος, οδών, τοπωνυμίων, οικισμών, κωδικών τεμαχίων αναδασμών/διανομών, φόρτωσης αρχείων dxf, asci, εφαρμογής κινητού τηλεφώνου κλπ).

Η υποβολή των συνοδευτικών εγγράφων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής και προηγείται της διαδικασίας της πληρωμής. Το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος ενός αρχείου είναι 40 Mb. Οι επιτρεπόμενοι τύποι αρχείων είναι doc, docx, pdf, tiff, jpg. Δεν είναι δυνατή η ταχυδρομική αποστολή εγγράφων.

Αφού ολοκληρώσετε τη δήλωσή σας μπορείτε να πληρώσετε το αντίστοιχο τέλος κτηματογράφησης, μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Επικοινωνία

Kοινωνικά δίκτυα

Company Inc.

Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ

Αρχιτεκτονικές εφαρμογές, Κατασκευές και Ανάπτυξη